Dato: 3. oktober 2019 | Sted: Børsen

  

 

Læserarrangement: Journalisterne, ministeren og skatterøveriet. Bagom skandalen om svindel med udbytteskat  

Kun fem uger efter, at Karsten Lauritzen 28. juni 2015 tiltrådte som skatteminister, stod det klart, at Skat var blevet snydt for intet mindre end 12,3 milliarder kroner. Graverjournalisterne Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup har efterfølgende arbejdet med sagen i fire år og blandt andet lavet to dokumentarer på DR om historien, der hurtigt voksede til at være en international skandale.

I et eksklusivt arrangement kun for Børsens læsere, fortæller Karsten Lauritzen, hvordan sagen, der blev definerende for hans fire år som skatteminister, har påvirket både skatteforvaltningen og ham personligt. Denne aften mødes han også med de to journalister, der kender sagen allerbedst: Børsens Thomas G. Svaneborg og DR’s Niels Fastrup, og sammen vil de tre give os et unikt indblik i hele sagens forløb og konsekvenser.

Thomas G. Svaneborg og Niels Fastrup har netop udgivet bogen ’Det store Skatterøveri’, og de fortæller om arbejdet med at afdække, at kuppet mod Danmark blot var en del af et meget større kup mod hele Europa. Svaneborg og Fastrup tager os med i graverjournalistens hverdag på deres rejser til USA, London og Dubai og til de talløse timer foran computeren, hvor de var begravet i en næsten uoverskuelig mængde af lækkede dokumenter. Og så svarer de på, hvordan i alverden det kunne ske - og ikke mindst, om det kan ske igen?

 

   

       

Thomas G. Svaneborg

Journalist
Dagbladet Børsen

 

 

Niels Fastrup

Graverjournalist

DR

 

Karsten Lauritzen

Medlem af Folketinget
Venstre

 

 
Praktiske oplysninger

Tid: Torsdag 3. oktober kl. 17.00 - 19.00.

 

Sted: Børsens kantine på hjørnet af Gothersgade og Sjæleboderne, Møntergade 19, 1140 København K

 

Pris: Deltagelse for abonnenter på Dagbladet Børsen er uden beregning 

 

Tilmelding 
Da der er et begrænset antal pladser bedes du venligst informere os om, hvis du bliver forhindret. Kontakt Børsen Partnerskab på partnerskab@borsen.dk.

 

Vi gør opmærksom på, at der kan blive taget billeder til arrangementet, som kan blive brugt i forbindelse med andre arrangementer.

  

Bemærk at der tages forbehold for fejl og ændringer. 

 

Modtag relevante nyheder og tilbud fra Børsen Konference

 

 

 

 

Dagbladet Børsen A/S · Møntergade 19 · DK-1140 · København K · +45 33 32 01 02